GITT

A GITT= Gál Ildikó Tanítványainak Társasága érték alapú közösség, amely ebben a mai, nagyon átpolitizált világban emlékeztetni szeretné tagjait és másokat a természetes, alapvető emberi értékekre, mint a szeretet, jóság, alázat, együttérzés, megértés, áldozathozatal, becsület, igényesség, bölcsesség, derű stb.

A társaságot nyugdíjba vonulásom alkalmával hoztam létre (2014. szept. 6.). Az volt a tervem, hogy a 40 éves tanári pályám során a Dobóban, a Neumannban és a Szilágyiban tanított sok-sok diák közül minél többet megkeresek, és velük együtt elindítunk egy „alapítványt”, ami a fent leírt értékek mentén tevékenykedik. Évente egyszer személyesen találkozunk egy szimpóziumon, ahol eszünk-iszunk, közben beszélgetünk, és előadásokat hallgatunk meg, melyeket a tagok tartanak.

Emellett ezeken az alkalmakon sajátos árverést tartunk, ahol azok a „termékek” kerülnek kalapács alá, amelyeket minden egyes GITT-tag magával hoz a találkozóra és az árverésre felajánl. Fontos, hogy ez a termék saját alkotás – szellemi vagy tárgyi – legyen! Az így összegyűlt pénzt nemes célra használjuk fel: iskolánként 20 ezer Ft-os GITT-jutalmat adunk át az évzárón annak a diáknak, aki a magyar nyelv művelésében, ápolásában a legkiválóbb eredményt érte el az adott tanévben.

A népmesei bölcsesség így szól: „Jótett helyébe jót várj!”

Nos, tegyük meg az első felét, a jótettet! A második fele úgysem rajtunk múlik.