Rajzverseny eredmények - 2019/2020

„2020 év madara – az erdei fülesbagoly” című rajzpályázat

A „2020 év madara – az erdei fülesbagoly” című rajzpályázaton Murányi Péter (7.a) felső tagozatos kategóriában 1. helyezést ért el. A pályázatot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) írta ki, több életkori kategóriában lehetett pályázni.

A dobósok közül a középiskolás korosztályban részt vett még Salétli Hédi 9.d osztályos tanuló is. Szép grafikája weboldalunkon is megtekinthető.

Gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!


Az "Évszakok" címmel meghirdetett iskolai rajzpályázat eredményhirdetése

Az iskolai rajzpályázat idén „Évszakok” címmel került kiírásra, ami végül igen népszerű lett. A beadott alkotások nem fértek el a galériában, és sok munka került a rajztermek előtti vitrinekbe. Ez szerencsére nem új dolog, elmondható a korábbi versenyekről is, de hogy mind a három tárlót ennek, és ilyen színvonalú képanyagnak kellett átadni, még nem volt.

A rajzverseny zsűrizése március 6-án volt, az immár hagyománynak számító formában, nagyon kedves, volt dobós diákok segítségével. A zsűri tagjai: Ferenczy Zsuzsanna (MKE - Magyar Képzőművészeti Egyetem) végzős hallgatója / festő szak, Illés Áron (MKE) negyedéves grafikusművész hallgató, Márton Dominika (MKE) másodéves /festőművész szak, Tóth Edward – biomérnök szakon végzett a Debreceni Egyetemen, Ferenc András – (BME) másodéves /építészmérnök szak, Pecsenye Pál tanár úr, aki minden évben segíti és nagy figyelemmel kíséri a munkánkat.

A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek:

7-9. évfolyamon:

I. helyezés: Laky-Molnár Bori 9.a
II. helyezés: Murányi Réka 9.d
III. helyezés: Halász Ágnes 9.c
különdíj: Gál Natália Anna 9.c
különdíj: Murányi Péter 7.a

10-12. évfolyamon:

I. helyezés: Csibi Melinda Emese 10.b
II. helyezés (csoportmunka): Mezei Judit, Tamasi Réka,
Csibi Melinda Emese
10.b
III. helyezés: Ádám Eszter 11.a
különdíj: Ajlik Zóra 10.a
különdíj: Gábor Zsófia 12.d

Sajnálatos, hogy a koronavírus járvány miatt a Dobós Tudományos és Művészeti Napok minden más programja mellett a rajzpályázathoz kötődő, érdekes programjaink is elmaradtak.

Virtuális galériánk azonban ezúttal is várja a látogatóit, a versenyről bővebb információ is ITT érhető el.

Gratulálunk minden díjazott diáknak és a valóban erős versenyt teremtő többi pályamunka alkotójának is!


2020. február 19. - "Mi van belül?" Általános iskolások Országos Vizuális Versenye

Február 19-én volt a „Mi van belül?” általános iskolások országos vizuális versenyének eredményhirdetése és kiállításmegnyitója a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban. Iskolánkból négy tanuló jutott be a második fordulóba, a hetedik évfolyamosok közül Bartók Réka, Murányi Péter, Verba Dániel, illetve a nyolcadikosok közül Kiss Regina.

A zsűri Kiss Regina (8.a) munkáját különdíjjal jutalmazta, szép eredményéhez külön, de minden versenyző diák munkájához ezúton is gratulálunk. A képek március hónapban megtekinthetők a Forrás Galériában.

A kiállított képeket az első vagy a második fordulóban készült munkákból válogatták ki a rendezők. Az első fordulóban a „Mi van belül?” témára kellett kreatív alkotást elkészíteni, tetszőleges technikával. Kiss Regina erre a témára egy bolhapiacon általa vásárolt, nagyon régi és roncs állapotú hegedűből hozott létre egy assemblage-t (különböző anyagokból összerakott, de térbeli kiterjedéssel is bíró „kollázs”). A tematikához pedig úgy kapcsolódik, hogy a hegedű ebben a szétesett állapotában is hordoz emlékeket, sok ember kezében is megfordulhatott, számtalan zenét lejátszhatott. Ezeknek a titkoknak sosem fogjuk felfedni a valódi történeteit, de kitalálhatunk magunk is hasonló „emlékeket” hozzá. Erre utalnak a nagyon régi fotók, melyek akár a hegedűhöz is köthetők lennének, régi papírok, kottatöredékek, firkák. A zenélésre már alkalmatlan hegedű végül nem került szemétdombra, hanem egy új minőségben, mint képzőművészeti alkotás éli tovább életét.

A versenyről bővebb összefoglaló: ITT olvasható.


Rajzverseny eredmények - 2017/2018

2018. május 23. - XII. Regionális Középiskolai Rajzverseny

Idén Miskolcon, a Zrínyi Ilona Gimnáziumban rendezték meg, immár 12. alkalommal, a Regionális középiskolai rajzversenyt, ahol a dobósok nagyon szép eredményekkel zártak, a versenyre öten jutottak be, közülük hárman díjazottak lettek, első, második és harmadik helyezést értek el két kategóriában:

I. helyezés: Budai Kitti 11.b - a 11-12. évf. korcsoport „témakibontás” (illusztráció) kategóriában

II. helyezés: Márton Dominika 12.e – 11-12. évf. korcsoportban tanulmányrajz (egész alak)

III. helyezés: Dósa Anna 12.d – 11-12. évf. korcsoportban tanulmányrajz (egész alak)

Nagyon szép csendéletet rajzolt Buró Sofia 9.c osztályos tanuló a 9-10. évf. tanulmányrajz kategóriában, Ferenc András 12.a osztályos tanuló pedig egy igen gazdag grafikai világot teremtett illusztráció kategóriában. Ezekre a munkákra is ugyanúgy büszkék vagyunk, a szép helyezésekhez pedig ezúton is gratulálunk.

A versenyről bővebb összefoglaló: ITT olvasható.


2018. április 20. - XII. Heves megyei Középiskolai Rajzverseny

Április 20-án, pénteken rendezték az EKE Gyakorlóiskolájában a XII. Heves megyei Középiskolai Rajzversenyt, melyen szép eredményeket értek el a dobós diákok.

Tanulmányrajz, 9-10. évfolyam (csendélet) kategóriában Buró Sofia (9.c) – II. helyezést ért el, Mező Margaréta (10.a) – különdíjat kapott.
Tanulmányrajz, 11-12. évfolyam (egész alak) kategóriában Dósa Anna (12.d) – I. helyezést, Márton Dominika (12.e) – II. helyezést ért el.
Témakibontás, 11-12. évfolyam kategóriában Ferenc András Máté (12.a) – II. helyezést, Budai Kitti (11.b) – III. helyezést, Lakatos Krisztina (11.a) – különdíjat kapott.

A regionális fordulóba, amely egyben a verseny döntője is, a kategóriák I-III. helyezést elért diákjai jutnak be, Heves megyét ők fogják képviselni, melyet idén Miskolcon rendeznek meg. A dobósok közül öten tudják újra megmérni tudásukat, kreativitásukat.

A versenyen szereplő minden diákunk munkáját köszönjük, a szép eredményekhez gratulálunk!

A versenyről bővebb összefoglaló: ITT olvasható.

A versenyen készült további fotók galériája megtekinthető: ITT.


„FÉNYEK ÉS ÁRNYÉKOK” iskolai rajzpályázat

2018. április 6-án zajlott az iskolai rajzpályázat zsűrizése. A zsűri, a korábbi hagyományokat követve, idén is volt dobósokból állt. Ezúttal Ferenczi Zsuzsanna (MKE – festőművész szak), Illés Áron (MKE - képgrafika szak), Tóth Edward (DE TTK - biomérnök) fogalmazta meg a szakmai érveit, s hozott döntést.

Ezek alapján a következő eredmények születtek:

7-10. évfolyamon:

I. helyezés: Gábor Zsófia Lili 10.d / Kassák Lajos: Látomás c. vers illusztrációja - szén, 70x50cm
II. helyezés: Ádám Eszter 9.a / Nagy László: Húsvét c. vers illusztrációja – szén, 50x70cm
III. helyezés: Aradi Hanna Adelina 7.a / fantáziarajz a fény-árnyék témára
különdíj: Dorogi Enikő 9.c / jelmeztervek és karakter rajz
különdíj: Barta Alexa 9.a / képregény

11-12. évfolyamon:

Megosztott I. helyezés:
Márton Dominika 12.e (cím nélkül / folyosó ülő alakkal/, akril)
Dósa Anna 12.d (cím nélkül / arcok / akril)
II. helyezés: Zöldi Áron 11.b (Portré / akril)

Fotó és film (animáció):

I. helyezés: Ferenc András Máté 12.a (Poky a detektív – animációs kisfilm)
II. helyezés: Tóth Balázs 9.b (Fotósorozat)
III. helyezés: Tóth Máté 9.c („Fények és árnyékok” – rövidfilm)
dicséret: Giber Tímea 11.c (Fényjáték a dominókkal)

A pályázaton résztvevő minden diáknak köszönjük a munkáját, a kiállításra került és a díjazott munkákhoz a zsűri nevében is gratulálunk!

További összefoglaló elérhető: IDE kattintva.

A "Fények és árnyékok" iskolai rajzpályázat képei és a díjazott munkák megtekinthetőek: ITT


2018. január 30. - „Ez csak a látszat!” Általános Iskolások Országos Vizuális Versenye

Január 30-án volt az eredményhirdetése és kiállításmegnyitója az „Ez csak a látszat!” Általános Iskolások Országos Vizuális Versenyének. A két fordulóból álló versenyt az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet szervezte és bonyolította le, a kiállításnak és díjkiosztónak a Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház adott helyet. A diákok munkái itt februárban megtekinthetők.

A beadott pályamunkák alapján öten jutottak be a második, döntő fordulóba: Aradi Hanna Adelina, Király Emese, Laky-Molnár Bori, Stefán Laura Nikolett és Sándor Janka (mindannyian 7. a osztályos tanulók).

Összesítésben a versenyen Laky-Molnár Bori II. helyezést ért el a 7-8. évfolyamos korcsoportban, az ő munkáin kívül még a kiállításra bezsűrizték Király Emese és Stefán Laura Nikolett alkotásait.

A versenyről bővebb összefoglaló: ITT olvasható.

Borinak az elért szép eredményhez, a többieknek a sikeres szerepléshez ezúton is gratulálunk!


Siker a XII. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlaton

Szép sikereket értek el a dobósok a hajdúszoboszlói XII. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlaton. Kájel Kata (11.e) a négy díjazott (fődíjas) egyike lett, a kiosztott hét különdíjból pedig hármat dobós diák nyert el, Márton Dominika (12.e), Lakatos Krisztina (11.a) és Ferenc András (12.a). A tárlatra bezsűrizték még Gál Szabolcs (10.a) és Zöldi Áron (11.b) grafikáit.

A pályázathoz képek és egyéb információk ezen a linken érhetőek el.

Gratulálunk a szép képekhez és az elért sikerekhez!


"Álomkófic" megyei rajzpályázat

Az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház által meghirdetett „Álomkófic” című megyei rajzpályázatra általános iskolás korú diákok nevezhettek. A Misztrál együttes azonos című lemezén található versek illusztrálása volt a feladat. A 7-8. évfolyamos kategóriában három hetedikes dobós diák vett részt ezen, Kanalovics Lili I. helyezést, Aradi Hanna Adelina II. helyezést ért el, Stefán Laura Nikolett munkáját pedig kiállították.

Szép alkotásaikhoz, sikereikhez ezúton gratulálunk.

Sikeres pályázatához gratulálunk!


Egri körforgalmak ötletpályázata

Eger Önkormányzata ötletpályázatot írt ki a városban épülő négy körforgalom kialakítására, a körforgalmi szigetek díszítésére.

A pályázat zsűrizése 2017. december 22-én lezajlott, ennek eredményeképp Ferenc András Máté 12.a osztályos tanuló II. helyezést ért el a Kertész u. és a Frank Tivadar u. csatlakozásánál kiépítésre kerülő körforgalmi csomópontot kialakítására készített tervével.

Sikeres pályázatához gratulálunk!