Iskolagaléria

2020/2021

Válogatás a szakkörösök munkáiból

Az itt kiállított képek nem reprezentatív módon mutatják be a szakköröseinket, és nem is elsősorban a szakköri munka jelenik meg előttünk, arra jó lehetőséget kínálnak a rajzterem előtti tárlók, ahol az aktuális munkák, tanulmányrajzok és egyéb kreatív alkotások folyamatosan megjelennek, „nyomon követhetők”.

Itt is vannak és lesznek szakkörön készült munkák, de ezen kívül a nagyobb lélegzetvételű, hosszabb elmélyülést igénylő, vagy a vázlatokon, tanulmányokon túlmutató alkotások kerülnek bemutatásra, ill. a már egyéni utakon is járók munkáiba igyekszünk kicsit betekinteni.

A kiállítási anyagba belekerült a tavalyi, 7-8. évfolyamosok számára hirdetett országos vizuális verseny néhány alkotása, melynek bemutatására eddig az iskolában nem volt lehetőségünk. Ezen a versenyen, mint arról akkor beszámoltunk, Kiss Regina (akkor még 8. osztályosként) hegedűből és régi fotókból összerakott alkotása különdíjat kapott, ennek a versenynek részei még Bartók Réka, Dasari Tünde Vilasini, Lóczi Virág, Murányi Péter, Verba Dániel képei.

A kiállítás nem lezárt egység, a születő újabb munkák révén át is alakul, lehetőséget teremtve mások bemutatkozására is.

2019/2020

Kiállítás a szakkörösök munkáiból - 2020. február

Az iskolagalériában februártól március közepéig a rajzszakkörösök munkáiból nyílt kiállítás. Bár a rajzterem előtti tárlókban folyamatosan cserélődnek az alkotások, a galéria átfogóbb képet ad a szakköri életről, diákokról, a tanulmányrajzok és a kreatív alkotások egyaránt helyet kapnak.

A tanulmány jellegű portrék is változatosak, egyéni látásmódot tükröznek. Ilyenek pl. Tamasi Réka (10.b) színes ceruzás, Buro Sofia (11.c) könnyed és magabiztos grafitrajzai, Gábor Zsófia (12.d) nagyvonalúan összefogott szénrajzai, az apró részleteket és karaktereket hihetetlen érzékenységgel megjelenítő Murányi Réka (9.d) portréi, vagy a szintén kilencedikes Halász Ágnes (9.c), Hegyi Boglárka (9.b), Kovács-Nyilas Petra (9.b), vagy Salétli Hédi (9.d) karakteres rajzai. Izgalmas kihívás túllépni a tanulmányrajzon, keresni az önkifejezés lehetőségeit. Tajti Vera (12.a) a karikatúrákban mélyed el, van, aki teljesen új, egyéni kifejezésmódot keres. Ilyenek pl. Szilágyi Demetria (11.e) stilizált, színes foltokra és határozott kontúrokra épülő grafikái, Égető Kitti (11.d) merészen színezett munkái, Csibi Melinda (10.b) akrillal festett portréja, csendélete. A végzősöknek kevesebb a szabad idejük, volt „törzstagokat” jó látni, ha egy-egy alkalomra kikapcsolódásképp beülnek rajzolni (Szitárcsik Kamilla 12.a, Mező Margaréta 12.a).

A szakkör legfiatalabb tagjai a 7. a osztályból már kisebb csoportot alkotnak, vannak, akik csak most kezdenek hozzájuk csatlakozni. Murányi Péter, Bartók Réka, Lóczi Virág, Verba Dániel és Dasari Tünde Vilasini - ők már néhány rajzversenyen is részt vettek, igen színvonalas munkákkal. (Az ő munkájukat másik kiállításon már részben bemutattuk és a jövőben is sort kerítünk a pályázati anyagok kiállítására.) Bartók Réka a portrérajzolásban is megmutatta tehetségét, munkája itt is látható.

A kiállítás másik felét a kreatív munkák adják, sokan építik saját képi világukat, és igen magas szintre is jutnak néhányan e téren. Ilyenek a kiállításon is szereplő Barta Alexa (11.a) számítógépes grafikái, karakterrajzai, Ádám Eszter (11.a) zseniális, „sapkás” madarai, Égető Kitti (11.d) tárgyakból kiindulva megrajzolt, szellemes karakterfigurái, Szalay Emma (11.e) absztrakt, erős gesztusokra épülő festményei. Három lány a 9. a osztályból elsősorban grafikákat készítenek: Stefán Laura Nikolett meditatív hangulatú, elgondolkodtató, leheletfinom kidolgozású tollrajzokat (itt most egy 5 kicsi képből álló sorozata van), Aradi Hanna Laura különös történeteket ír ki magából a grafika eszközeivel, Kovács Borbála pedig bonyolult szövetű faktúrákból, grafikai felületekből építi fel képeit.

Saját világot épít Dorogi Enikő (11.c) is, ő egy kollázzsal, Mezei Judit (10.b), aki igen sokszínű egyéniség, remek festményei vannak, de itt egy csendélet vonalas rajzával, Török Martin (11.e), Veres Liliána (9.d) fantáziaképeivel szerepelnek a kiállításon.

Vannak, akik kevesebbet tudnak szakkörön lenni, alkotni, vagy vázlatfüzetekbe dolgoznak, így a vázlatok, a félkész munkák, ill. a helyhiány miatt nem kerültek most kiállításra. A teljesség igénye nélkül: Vitális Bonifác (11.a), Pintér Janka (11.d), Gál István (10.a), Ajlik Zóra (10.a), Bathó Kitti (10.b), Baranyi Lilla (10.e), Fazekas Dóra (10.e), Gál Hanna (9.c), Gál Natália (9.c), Murányi Lili (9.d), Kiss Regina (8.a), Szoviár Keve (7.a). Egy év végére tervezett újabb anyagban ezek bemutathatók lesznek.

Annak a lehetőségét is keressük, hogy kisebb csoportként (2-3 ember együtt) vagy önállóan legyenek bemutatkozási lehetőségeik. Ebben a tanévben Csibi Melindának (10. b) és Gál Szabolcsnak (12. a) volt önálló tárlata. A galéria nyitva áll mindenkinek, hiszen legközelebb épp az iskolai rajzpályázat munkáinak ad helyet – érdemes ezért is alkotni!

Művészeti versenyek pályamunkáinak kiállítása

Művészeti verseny „A Szent Korona és a magyar királyi koronázási jelvények” címmel, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal általános és középiskolás tanulóknak meghirdetett országos versenye. (IV. és V. kategória – 7-8. évf. és 9-12. évf.)

Az értékelés kategóriánként és régiókként történt: Aradi Hanna Adelina (9.a) III. helyezést ért el (V. kategória, Észak-Magyarországi Régió).

A pályázaton részt vett dobós diákok: Verba Dániel (7.a) Aradi Hanna Adelina (9.a), Stefán Laura Nikolett (9.a), Halász Ágnes (9.c), Salétli Hédi (9.d), Csibi Melinda Emese (10.b), Mezei Judit (10.b), Tamasi Réka Emese (10.b), Buró Sofia (11.c), Dorogi Enikő (11.c), Mallár Imola (11.d).

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet Képzőművészeti versenyt hirdetett 7-8. osztályos tanulók részére: „Bolygónk élővilága” címmel. A versenyen különdíjat kapott: Murányi Péter 7.a osztályos tanuló.

A kiállított képek alkotói: Bartók Réka, Lóczi Virág, Murányi Péter, Verba Dániel (7.a osztályos tanulók).

A pályázatokon részt vett minden tanulónak gratulálunk a szép munkákhoz, a díjazottaknak a szép eredményekhez!

Gál Szabolcs kiállítása

Gál Szabolcs végzős dobós diák, régészetet szeretne a gimnázium után tanulni. Emellett nagy lelkesedéssel fordul a képzőművészet felé, szabadidejében alkot, főleg grafikákat készít, a művészettörténet, azon belül is a modern, ill. kortárs alkotók iránti érdeklődése, műveltsége e téren is kivételes. Rendszeresen látogatja a képtárakat, aktuális kiállításokat, az antikváriumokat kutatja, szenvedélyesen gyűjti az albumokat, művészeti kiadványokat.

A kiállítás egységes képet mutat, több év munkáiból történt a válogatás. Vannak olyan alkotások, amik még 8. vagy 9. évfolyamon készültek. Ennek van jó és rossz olvasata is. Jó, mert mutatja, hogy olyan egyéniségről beszélünk, akinek saját stílusa, mindenkitől eltérő karaktere van, de az is benne van, hogy a kísérletezés, kutatás, más utak keresése kevésbé fér bele ebbe a világba. Valahogy mindkettő egyszerre igaz, de a legfontosabb mégis csak az, hogy mindig talál magának egy-egy újabb témát, amit monomániásan boncolgat és „gálszabis” képpé alakít.

Szabi szinte sosem hiányzott rajzszakkörről, munkába elmerülő vagy épp csak ötleteket firkálgató alakja természetes része lassan hat éve a szakkörnek. Akárhol is folytatja majd jövőre a tanulmányait, biztos, hogy nem hagyja abba az alkotómunkát. És lehet-e ennél többet kívánni, ha az alkotás szeretetéről beszélünk?

Csibi Melinda kiállítása

Csibi Melinda Emese (10.b) nevét sokan nem ismerik még, hiszen most szeptemberben jött hozzánk. Marosvásárhelyről költöztek Egerbe, s iskolának a Dobót választotta. Kiállítása így bemutatkozás is egyben, hiszen két új rajz kivételével a tavalyi munkáit mutatja meg nekünk, nem is kis meglepetést okozva vele. Ha belegondolunk, hogy kb. 15 éves volt, amikor a képek készültek, s ezek az első komolyabb szárnypróbálgatásai, izgalmas elképzelni a folytatást.

Célja, hogy a festészet töltse ki életét, és a középiskola után a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész szakán folytathassa tanulmányait.

Melindának a továbbiakban sok élményt és sikert kívánunk, munkáit mindenkinek a figyelmébe ajánljuk.

2018/2019

Budai Kitti kiállítása

Budai Kitti (12.b) képeiből nyílt kiállítás az iskolagalériában. A változatos technikákkal készült (szén, tollrajz, akril, fotó, fotómontázs) munkái mellett nem lehet csak úgy elmenni, expresszív, ill. szürreális világuk nem engedi, hogy a néző közömbös maradjon velük szemben.

Kitti végzős diák, továbbtanulását a vizuális kultúra valamely területén képzeli el, érdekli a média, a film, az animáció, a grafika.

Bármelyik területen is sikerül folytatnia tanulmányait, valószínű az önkifejezés valamely műfajban mindig jelen lesz, és kívánjuk, hogy ez minél magasabb művészi színvonalon szólaljon meg.

Kájel Kata kiállítása

Kájel Kata 12.e osztályos tanuló képei a galériában új színt jelentenek az egyéni tárlatok sorában. Volt, akinél a tanulmány jellegű munkák, volt, akinél a sokszorosító grafikák, festmények kaptak szerepet, de olyan még nem, ahol a számítógépes grafika ilyen mértékben meghatározó lett volna.

Kata szerepelt már korábban is képeivel közös iskolai kiállításokon, és adott be munkákat országos rendezésű tárlatra is, ennek eddigi legrangosabb elismerése a 2017-es XII. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlaton volt, ahol a négy díjazott egyike lett. (https://suliszerviz.com/kiemelt-rendezvenyek/279). Ő már annak a nemzedéknek a tagja, akik – kis túlzással - előbb alkotnak digitális tollal és tablettel, mint grafittal, szénnel és egyéb hagyományos eszközzel. Katánál a szén, akvarell pl. egészen későn került fel az eszköztárba. Nála ez jelenti az újdonság és a felfedezés élményét. Kortársaihoz hasonlóan rá is nagy hatással voltak a rajzfilmekből ismert figurák, ebből próbálta saját karaktereit megfogalmazni. Kísérletező alkata és nyitottsága azonban újabb területekre is vitte, így a jelenlegi tárlatban már egy szélesebb látókörű alkotó mutatkozik be, aki a képzőművészet vagy a tervezőgrafika felé is továbbléphet a későbbiekben. Szándéka szerint ez a tervezőgrafika lesz, az itt bemutatott betűkompozíciói alapján ehhez tehetsége, jó érzéke is van.

Elképzeléséhez sok sikert kívánunk!

2017/2018

"Járható út" kiállítássorozat

Rajzszakkörösök munkáiból nyílt kiállítás a Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház galériájában június 13-án. Az elsősorban sokszorosító grafikákat bemutató tárlat a „Járható út” kiállítássorozat része, ahol olyan műhelyek, szakkörök mutatkozhatnak be, ahol ez a technika is szerepet kap. Ezért ez a kiállítás a szakköri tevékenységnek csak ezt a szeletét tudja felvillantani, néhány év anyagából válogatást adni. A munkák közt szerepelnek volt dobós diákok képei is, akik közül néhányan annak idején kiemelkedő grafikai anyagot hoztak létre. Ezek egy része szerepelt nemzetközi grafikai tárlaton is és részben az iskola folyosóin is láthatók, mások most kerülnek csak iskolán kívül bemutatásra. A munkák másik fele a jelenlegi dobósok grafikái, amelyekben a linómetszet, papírmetszet, hidegtű, monotípia mellett a korunk új technikája, a digitális grafika is szerepet kap.

Volt dobósok, akiknek munkái a kiállításon szerepelnek: Illés Áron, Tóth Edward, Ferenczi Zsuzsanna, Gyula Bálint, Németh Fruzsina, Suba Boglárka.

Jelenlegi dobósok: Márton Dominika 12.e, Kájel Kata 11.e, Lakatos Krisztina 11.a, Jakab Sarolta 11.a, Zöldi Áron 11.b, Budai Kitti 11.b, Ferenc András Máté 12.a, Szitárcsik Kamilla 10.a, Bartók Szabolcs 10.a, Gábor Zsófia 10.d, Buró Sofia 9.c, Ádám Eszter 9.a, Szalay Emma 9.e, Kanalovics Lili 7.a, Aradi Hanna Adelina 7.a.

"Fények és árnyékok" iskolai rajzpályázat

Az iskolagaléria aktuális (2018. március) kiállítása– a rajz fakultációs csoport munkáiból készült kiállítás.

Egerről készült festménnyel gazdagodott a Egri Dobó!

Lakatos Krisztina (11.a) és Mező Margaréta (10.a) közös rajzszakköri munkája 50 x 140 cm-es méretű, akrillal és temperával festett kép, melyhez ecset helyett leginkább a kezüket használták.

A nagy méretnek és a sajátos technikának köszönhetően az alkotómunka hosszú időt vett igénybe. Az ősszel elkezdett kép kisebb-nagyobb megszakítások miatt január végére elkészült, keretezés után, február közepén a tervezett helyére került.

A festmény az idei tanévtől új helyére költözött tanári kávézó falát díszíti, a tanár kollégák nagy örömére. Köszönjük Krisztina és Margaréta kitartó munkáját és a szép alkotást!

Az iskolagaléria (2017. dec-2018. január) kiállítása– a rajzszakkörösök első félévi munkáiból készült válogatás.

Tóth Edward volt dobós diák kiállítása az iskolagalériában

Ajánlás

2016/2017

Szakkörösök és faktosok munkája 2016 november, december
Tovább
Iskolai rajzverseny 2017
Tovább
Szakkörösök és faktosok munkái február, március
Tovább
Rideg Zsanett munkái
Tovább

 

2015/2016

Iskolai rajzpályázat idei témája a „zene és kép” volt, a beadott munkák az iskolagalériában és a rajzterem előtti tárlókban lettek kiállítva.
Tovább
Rajzszakkörösök munkája
2016 január február

Képek
Márton Dominika

Képek

Ferenc Tamás ajánlása


Dominika ajánlása

   

 

 

 

2014/2015

Illés Áron A Walesi bárdok

Képek
Iskolagaléria 2015. év eseményei

Jubileumi rajzpályázat képei
Képek

Cséfalvay Fanni

"A divattervezés, vagy csak a kreatív ötletek iránt érdeklődő diákok számára most igazi kincsesbánya lett az iskolagaléria. Gyetvai Anna munkái után most Cséfalvay Fanni öltözéktervező művész, volt dobós diák mutatja be munkáit. " Tovább

Bemutatkozás

Képek

Gyetvai Anna munkái

"Az iskolagaléria „Volt dobósok” kiállításai évek óta immár hagyománnyá váltak, sokan megtiszteltek minket és visszatértek hozzánk munkáikkal..." Tovább
Tovább

Rajzszakkörösök munkáiból
november - december

 
Tovább

Comenius tárlat


Tovább

 

2013/2014

Szakkörösök munkáiból - válogatás

Képek

Összefoglaló a rajzversenyek eredményeiről

Tovább

Rajz fakultációsok munkáiból - válogatás

Képek


Ferenczi Zsuzsanna

Ferenczi Zsuzsanna 11.a

Ferenczi Zsuzsanna több megyei, országos és nemzetközi kiállításon is szerepelt már munkáival:  8. osztályos, amikor díjoklevéllel jutalmazzák munkáját a Nemzetközi Kárpát Gyermek és Ifjúsági Biennálén, tavaly bezsűrizték munkáját a Megyei Amatőr Tárlatra (2012), akkor és idén is kiállították képeit a hajdúszoboszlói, országos rendezésű Diáktárlaton.

Ajánlás

Képek

Gárdonyi Nap

2013. októberében a Gárdonyi Nap keretében iskolai rajzpályázatot hirdettünk.
Képek
Imola

Iskolagaléria szeptember

Hegyes-Horváth Imola 12.B osztályos tanuló fotóiból nyílt kiállítás az iskolagalériában, melynek akár az „útkeresés” címet is adhatnánk. Tovább...

Bemutatkozás

Képek 

2012/2013

Iskolagaléria június

Az iskolagaléria évzáró és egyben a következő tanévet is nyitó kiállítása a rajzszakkörösök 2012-13-as tanévben készült munkáiból mutat be néhányat. A kiállítás szeptember közepéig megtekinthető.

Képek

 

 

Regionális rajzverseny

Az idén Salgótarjánban rendezett, VII. Regionális Középiskolai Rajzversenyen is szép eredményeket értek el a dobósok. Tanulmányrajz kategóriában a 9-10. évfolyamos korosztályban Ferenczi Zsuzsanna első helyezést (csendélet), a 11-13. évfolyamosok korosztályában (figura enteriőrben) Békési Adrien (12.c) második, Molnár Júlia (11. c) harmadik helyezést ért el. Illusztráció kategóriában Illés Áron (10.a) rajza most nem került a díjazottak közé, de ő is nagyon ötletes grafikát készített. Munkájukhoz, eredményeikhez ezúton is gratulálunk.

 

Molnár Dorina

Molnár Dorina

 

"Molnár Dorina képei számomra nehezen meghatározható, mégis nagyon valóságos történeteket rejtenek.
„Apa” „Anya” „Tesóm”– képek főszereplői itt-ott lyukas, foszló cérnás, de egyébként „semmi különösebb” ruhák, zoknik, melyek a hétköznapi taposómalom szó szerinti elszenvedői, vagy csak sorsuk szótlan elviselői. "

Tovább Ferenc Tamás ajánlása

Bemutatkozás

Képek

 

Tóth Péter

Tóth Péter 12.e

"Az iskolagaléria újabb kiállításán Tóth Péter 12.E osztályos tanuló fotóival találkozhatunk, melyek mintha valamiképp folytatásai lennének az előző kiállításnak. Amíg Dócs Dia a pasztellképek színes világával hozta közel hozzánk a természet egyszerűnek vélt formáit, a fűszálakat, addig Péter a tűéles optika segítségével mutat rá erre a gazdagságra. A virágszirmok, de még inkább a bogarak, békák, szitakötők, madarak elkapott pillanatai erről tanúskodnak."
Tovább Ferenc Tamás ajánlása

Saját hitvallás

Képek

Barta Ella 11.d

Barta Ella 11. d osztályos tanuló szép és izgalmas tűzzománc munkái tekinthetők meg a 2. emeleten, a rajzterem előtti tárlóban. A kreativitás, a zománctechnika szeretete, a munka iránti alázat azonnal megérinti és magával ragadja a szemlélőt. Ella alkotásaival több országos megmérettetésen is igen szépen szerepelt, legutóbb idén, 2012-ben a VII. Országos Zománcművészeti Biennálé „Nagydíját” kapta. Képeit az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban működő tűzzománc szakkörön készíti. A változatos tematikájú és technikailag is sokszínű kiállítást mindenkinek a figyelmébe ajánlom!

A tűzzománcról

Képek

Dócs Dia

Dócs Dia

" A „Volt dobósok” kiállítás-sorozat idén is folytatódik, Dócs Dia, egykori dobós diák képeiből nyílt kiállítás a galériában. A tanítványból időközben tanár lett, aki az alkotás szeretetét, örömét immár diákjainak is igyekszik átadni, tehetséges tanítványai a rajzversenyeken elért szép eredményekkel igazolják vissza munkáját. Dócs Dia művésztanár, aki elsősorban képzőművésznek vallja magát, annak ellenére, hogy – talán az Iparművészeti Egyetem hatására, annak elvégzése után egyéb területeken is kipróbálta magát, s jelenleg nagy szeretettel alkot tűzzománc képeket is. Sokrétű alkotásaiból egy összefüggő pasztell-sorozatot hozott el nekünk..." Tovább Ferenc Tamás ajánlására

Ölelő természet

Képek

Illés Áron 10. A

Illés Áron a 10.a osztályba jár, munkáival találkozhattunk már a folyosón és itt a galériában is. A sokszorosító grafikák közül a linómetszet technikája ragadta meg leginkább, archaikus kultúrákat, ősi ábrákat, motívumokat idéző, mégis teljesen egyéni ábrázolása igazi egyéniséggé avatja, metszetei tökéletes technikai biztonságról és rendkívüli képzelőerőről árulkodnak. Legutóbbi grafikai sorozata a 12 darabból álló Igd-ének illusztrációja, melynek kivételes voltát az adja, hogy magát az irodalmi művet, a hőséneket is Áron írta. A képek értelmezhetősége miatt prózai formában is megfogalmazta, néhány versszakot kiemelve csupán a nagy lélegzetű művéből. 
Áron több iskolai, városi, megyei, országos és nemzetközi versenyen is részt vett, legtöbbször igen szép eredményekkel. Az iskolai illusztrációs pályázatot kétszer is megnyerte, még nyolcadikos korában a megyei rajzverseny első helyezését kapta, a VI. Nemzetközi Kárpát Gyermek és Ifjúsági Grafikai Biennálé 2. helyezését érte el a sámándobos grafikai sorozatával, finnországi utazást nyert a Kalevala illusztrációjával, és idén októberben a Heves Megyei Amatőr Tárlat egyik díjazottja lett.

Ígd ének

Képek.

Békési Adrien 12. C

 

A galéria idei első kiállítása Békési Adrien 12. c osztályos tanuló képeiből nyílt. Adrien itt látható munkái nagyrészt még tanulmányok (kiváló kompozíciós, karakter, szín- és formaérzékkel megoldottak), de több képe túlmutat ezen, ötletei, témaválasztása és egyéni útkeresései már érett képi látásmódról árulkodnak. A különösen érzékeny, festői kvalitásokkal megáldott tehetséges diák munkáit ajánlom mindenki figyelmébe.

Képek.

 

 

2011/2012

Kiállítás nyílt május elején a rajzszakköri munkákból az iskola galériájában és a második emeleti folyosó tárlóiban. A kiállítás a tanév végéig megtekinthető.
Az életfák és a népművészeti motívum-feldolgozások a terv szerint az iskola egyik lépcsőházát fogják a díszíteni.
A kiállítás csak egy kis szeletét mutatja a munkáknak, az év során a tárlókban találkozhattunk az aktuális alkotásokkal.
A mellékelt életképek pedig a szakkör hangulatát próbálják megidézni…

Tovább

Batári Dorottya

"Batári Dorottya volt dobós diák kiállítása a galériában megtekinthető április hónapban. Dorka középiskolás éveiben a rajzszakkör egyik legszorgalmasabb tagja volt, ahol a legkülönbözőbb területeken kipróbálta képességeit, majd fokozatosan kialakult érdeklődése és továbbtanulási elképzelése az építészmérnöki pálya iránt. ..."

Tovább

Saját ajánlás

Képek

Rajzszakör

"A téma az idei iskolai rajzpályázaton olyan irodalmi művek illusztrálása volt, amelynek állati szereplője, vonatkozása van. Változatos technikákkal készültek a beadott alkotások, az egyedi grafikai eszközök mellett a sokszorosító grafika is nagy szerepet kapott (linómetszetek). Volt többféle festészeti technika (akvarelltől az olajfestésig), ill. kollázs, fotómontázs és vegyes technikával készült kép is. "

Tovább

Képek

Beni

Gulyás Benedek

"Gulyás Benedeknek hívnak. Az ötödik osztályban a Dobó István Gimnázium utolsó nyolc évfolyamos kisgimnazista osztályába kerültem. Jelenleg az Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Tanszékén tanulok, elektronikus ábrázolás szakon."

Tovább

Képek

Jóna Lilla

"Lilla tavaly végzett a Dobóban, a most kiállított munkái még a gimnázium utolsó évének a „termései”, több képpel találkozhattunk már a folyosón, vagy a galériában, de így együtt nem volt mód a kiállításukra..."

Tovább

Képek