Kedves Végzős Diákjaink, Hozzátartozók, Kollégák!

Sajnálattal jelentem be, hogy a 2020. április 30-án 15 órára meghirdetett ballagási ünnepségünk a Dobóban elmarad.

Még pár hónappal ezelőtt nem is gondoltunk rá, hogy ez megtörténhet, hagyományainknak megfelelően készültünk iskolánk legmeghatóbb ünnepére. Váratlanul tört ránk a járvány, ami alapjaiban változtatta meg iskolai és családi életünket. Egyik napról a másikra álltunk át a tantermen kívüli digitális oktatásra, és szakadtak meg személyes kapcsolataink. Életünk áttevődött a virtuális világba.

Az elmúlt időszakban vártuk, reméltük, hogy a krízishelyzet hamar megoldódik, és lehetőségünk lesz végzős diákjainktól a dobós hagyományokhoz méltón, ünnepélyesen, feldíszített tantermekkel, iskolával, kedves műsorral személyesen elbúcsúzni.

Mostanra viszont bizonyossá vált, hogy erre a ballagásra már nem kerülhet sor. Hiányozni fog a ballagási ünnepség hangulata, az orgonaillat, a szépen feldíszített iskolaépület, a ballagási dalok, az utolsó csengőszó, a könnyes búcsúzás. De legjobban Ti hiányoztok, kedves végzős diákjaink!

A rendkívüli körülmények ellenére sem zárhatjuk búcsú nélkül a gimnáziumi éveket.

Fogadjátok szeretettel ballagási emlékként digitális eszközökkel készített összeállításunkat, melyet Pribéliné Téglás Andrea tanárnő, Tepliczky Csenge, az iskolai kórusunk néhány tagja, és Ferenc Tamás tanár úr közösen alkottak meg.

Kedves Ballagó Diákjaink!

Emlékezzetek szeretettel a Dobóban töltött évekre, társaitokra, tanáraitokra, a sok-sok élményre, amiben részetek volt, ne feledjétek soha a jó öreg alma matert!

„Mert kell néha pár bolyhos emlék,
Szótöredék, villanó mondatfoszlány,
Hogy megtaláld elhagyott gyerekarcod
S magadból egy darabot újra visszahozzál.”

/Király Imre/

 

Sok sikert, eredményes érettségit kívánunk Nektek az elkövetkezendő vizsgaidőszakban!

 

Csontosné Mészáros Katalin
intézményvezető

 
Búcsúzunk (mp4)   youtube.com