A Milka tehén

 

1901-ben a Milka csokoládé első csomagolt változata már lila volt, csak akkor még egy fekete-fehér tehén és alpesi háttér díszítette. De miért pont tehén? Egyetlenegy másik állat sem testesíti meg úgy a Milka márka különlegességeit, az Alpok világát és az alpesi tejet. És miért lett a tehén lila? Nemcsak a csomagolást festették lilára, hanem a tulajdonképpeni reklámhordozót, a tehenet is, hogy így hívják fel a figyelmet a Milka csokoládéra. „Az Alpokban tisztább a levegő és a víz, zöldebb a fű. Ezért a tehenek jobb tejet adnak. A jobb tejből finomabb csokoládé készíthető.“ Ezek a jól ismert szavak a Milka reklámjaiban azóta is jelen vannak.

1973-ban jelent meg az els
ő lila tehenes Milka reklám a tévében, melyért a Young & Rubicam ügynökség az Art Directors klub aranydíját vehette át. 1973 óta a lila tehén 110 tévéreklámban játszott főszerepet!

Régi tehén:  egy simmenthal-i fajtájú tehén, melyet balról, kicsit lehajtott fejjel, mindig egy bizonyos felirattal és ugyanazokkal a foltokkal ábrázolnak.


Új tehén: kicsit soványabb, lilább, és a fejét büszkén felemeli.
Természetesen a "Milka" felirat mindegyik tehénen megtalálható.
1991-ben kezdték el a Milka-t gyártani Magyarországon.
2001-ben ünnepelte a Milka a 100. szülinapját.
2003-ban a Milka tehén ünnepelte a 30. szülinapját.

A lila tehénnek köszönhet
ően minden évben kb. 400 millió táblás csokoládé, kb. 30 millió húsvéti nyúl, valamint csokimikulás, és sok más egyéb, finom alpesi tejből készült Milka termék kerül a boltok polcaira.

 

Vissza