Német Irodalmi Tehetséggondozó Klub

Végbeszámoló
Klubfoglalkozások
Külső programok, rendezvények
Produktumok
3 napos bentlakásos tábor

 

A Német Irodalmi Klub 2012 óta működik iskolánkban. Logóján a DeLi-Klub felirat szerepel, amelyre a Deutscher Literarischer Klub rövidítése.

Ebben a tanévben az EMMI és EMET támogatásával, a Nemzeti Tehetség Program pályázatának (NTP-KKI-16-0047) segítségével kibővültek lehetőségeink, és Német Irodalmi Tehetséggondozó Klubként egy 60 órás programot tudtunk megvalósítani iskolánkban.

A klub célja az, hogy a diákok eredeti nyelven ismerjék meg a német irodalom klasszikus és modern gyöngyszemeit. Idén a diákok a foglalkozásokon megismerkedhettek Ernst Jandl és Hans Manz modern, formabontó verseivel, Johann Wolfgang von Goethe és Theodor Fontane klasszikus karácsonyi verseivel, Heinrich Böll legérdekesebb novellájával, és Leonard Thoma modern novelláival.

A DeLi-Klub ebben az évben kreatív feladatokra is ösztönözte a németül tanuló tehetséges fiatalokat, ők is megpróbálkozhattak modern versek írásával. Az Elfchen-antológiát megtaláljátok az iskola honlapján, a képversekből kiállítást is készítettünk.

Az év legnagyobb projektje a Daniel Glattauer osztrák szerző műve alapján készült saját e-mail-regényünk volt, Die Lottchen-Theorie címmel. A 60 órás programot egy nyári háromnapos bentlakásos tábor egészítette ki Bélapátfalván, melynek fő témája Friedrich Dürrenmatt egy nagyon érdekes drámája, Az öreg hölgy látogatása volt.